Diskusní fórum RKČR

Příspěvky členů

Re: Diskusní fórum RKČR

Příspěvekod GingerTaffy » pát 22. bře 2013 13:30:10

1. Nebaví mne číst sáhodlouhé elaboráty, ze kterých vyšumí to podstatné, které jen mlží a odvádějí pozornost od jádra věci. Tak jsem to myslela. :)
2. Podle mne Ti nepřísluší, abys mi nařizovala, co mám dělat, takže si s dovolením ponechám vlastní rozhodnutí. ;)
3. Bez vychloubání si myslím, že jsem už vícekrát dokázala, že jen nekecám, ale i něco umím. Věř mi, že bylo v mých silách udělat moderní funkční web. Ale to je jedno, udělala jsi ho Ty, bezva, skvělá práce, jen bych to nepřeháněla s tím, že kdyby nebylo Tebe, nebylo by nic. ;)
4. Já také nevím, proč bys měla přispívat na RTW, mne udivilo to, že pan předseda psal jen tam, a na oficiální fórum nikoliv. O tom jsem psala, nikoli o Tobě. A psala jsem, že to "nechápu", ne že by něco měl/neměl, či dokonce směl/nesměl. :)
Pěkný den, D
Uživatelský avatar
GingerTaffy
člen předsednictva
 
Příspěvky: 57
Registrován: ned 03. bře 2013 7:05:45
Bydliště: Kunice, Praha-východ

pí.Mašková

Příspěvekod oldřich cach » pon 25. bře 2013 11:09:24

Dobrý den.
Rád bych se rád vyjádřil k článku paní Maškové, o kterém jsem se dozvěděl. Všichni máme právo vyjádřit názor, ale měli bychom tak činit na základě faktů. Nevím, jestli některé uvedené události byly popsány z neznalosti nebo záměrně zaujatě, ale rozhodně nevychází ze skutečných událostí, a proto je chci uvést na pravou míru.
Pokud se týká prostoru pro členskou schůzi, bylo i toto předmětem jednání. Např. pan Janoušek navrhoval, aby se schůze uspořádala v Pardubiccích (Svítkově), s čímž jsem nesouhlasil, protože máme povinnost střídat Čechy a Moravu. Pro Moravu jsme neměli jiný návrh než Rohlenku. Sál pro schůzi byl dostatečně prostorný, sousedil s občerstvením a v areálu byla k dispozici velkoobjemová jídelna a několik rychlých občerstvení, tudíž si myslím, že servis byl dostatečný. Všichni, kteří si nebyli jistí, kudy jít, byli personálem (i KFC) nasměrováni, tudíž si myslím, že nebloudili.
Ze zbývajících čtyř členů předsednictva se schůze zúčastnil jen J. Janoušek a já, takže pokud pan Janoušek něco zařizoval tak proto, že byl členem předchozího předsednictva a bylo našim úkolem schůzi připravit.
Pokud se týká prezenční listiny a kontroly přítomných členů. Není pravda, že by prezenční listina nebyla připravena. Zaujatě informujete o některých členech předchozího předsednictva a zaujatě vynášíte druhé. Prezenční listinu vytiskl a mně zaslal dosavadní jednatel pan Šmejkal. Tu jsem předal paní Mošničkové a požádal ji, aby se o prezentaci postarala. Vzhledem k tomu, že jména členů nebyla seřazena podle abecedy, nabídl se pan Janoušek, že pro účely prezentace věnuje svůj seznam seřazený podle jmen abecedně. Uvedený seznam měl však vytištěn příliš drobným písmem a nebyl v něm prostor pro podpis člena tak, aby se vešlo k jeho jménu, a proto se pan Janoušek nabídl, že zajistí jeho vytištění větším písmem. Není tedy pravdou, že by seznam nebyl připraven, ale ano, hůře se v něm orientovalo, protože řazení členů nebylo dle abecedy.
Následná kontrola skutečné přítomnosti členů se dělala proto, že paní Ludvíková si vzala prezenční listinu k sobě a přítomné členy sama podepisovala a také proto, že při prvním hlasování mandátová komise zjistila, že z přítomných 62 členů jich hlasovalo 65 a sama víte, že se z tohoto důvodu hlasovalo o prvním návrhu třikrát, protože opakovaně hlasovalo více členů, než bylo přítomno.
Seznam pana Janouška obsahoval členy, kteří ještě nejsou za členy řádně přijati (zaplatili členské příspěvky, ale nezaslali včas přihlášku, tudíž nebyly k dispozici jejich osobní údaje a souhlas s podmínkami přijetí, které uvádí náš Organizační řád). Někteří z těchto členů byli i na schůzi přítomni a hlasovali, což je chvályhodné, že se ihned zapojují do dění klubu, ale odporuje to našemu OŘ. Pan Šmejkal také připravil předtisky pro Mandátovou, Návrhovou a Volební komisi, aby byla jejich práce co nejvíce usnadněna. Přivezl jsem také dostatečné množství volebních lístků, urnu, obálku pro uložení volebních lístků a samolepky pro zapečetění obálky. Bylo zajištěno, že kandidáti, kteří budou souhlasit se svojí kandidaturou, budou na všechny volební lístky dopsáni. Musím uznat, že pokud byla možnost lístky vytisknout, byly minimálně úhlednější, než rukou dopsané. Zde možná podnět pro nové předsednictvo k zakoupení notebooku a tiskárny pro potřeby členských schůzí.
Ke smlouvě týkající se webu si myslím, že bylo všemi stranami řečeno již dost. Jsem člověk, který dokáže přiznat svoje pochybení stejně tak, jako jsem ve své kandidatuře přiznal a zdůvodnil oslabení mé činnosti pro klub v několika posledních měsících. Přesto bych tento „eskalační čin“, jak jej nazvala paní Mašková, udělal znovu, protože jsem o jeho správnosti přesvědčen.
Ol.Cach[color=#FF0000]
oldřich cach
 
Příspěvky: 21
Registrován: pát 01. bře 2013 8:53:03

Re: Diskusní fórum RKČR

Příspěvekod J.J. » pon 25. bře 2013 12:37:26

Dobrý den,
chtěl bych se jen krátce vyjádřit k tomu co zde bylo napsáno. Ve čtvrtek před schůzí jsem psal e-mail, v kolik hodin mám dorazit na schůzi, jestli je potřeba něco připravit atd.. Bylo mi jen řečeno, že by bylo vhodné být na místě o 30minut dřív. Dorazil jsem s p. Bisem již v 9h (schůze od 10h).
Tyden před schůzí jsem několikrát urgoval zpracování přihlášek u členů s evidovanou platbou. Pan Šmejkal mi zaslal seznam, který neobsahoval spoustu nových jmen - proto jsem na všechny zbylé členy předsednictva znovu zaslal seznam, který byl umístěný od 15.3. na stránkách RKCR a na tomto fóru. Tento seznam jsme průběžně doplňoval na základě jednotlivých e-mailu od p. Šmejkala (bylo jich asi 5). Poslední e-mail o čl. čislech pro nového člena mi dorazil od pana Šmejkala 22.3. - den před schůzí (čl. č. 691). Seznam, který měl být prezenční listinou však nebyl ani ten "první" mnou uveřejňovaný 15.3. na stránkách RKČR natož pak ten poslední z 22.3. Nebyl tam problém s abecením řazením (lépe řečeno neřazením), ale ten, že obsahoval členy, kteří letos nezaplatili a tudíž nejsou již členy RKČR. Toto by určitě paní Mošničková potvrdila. Z tohoto důvodu jsme nechal vytisknout nový seznam a ten ještě seřadil abecedně pro snažší kontrolu. Zajištění vytištění jsem opravdu bral jako svou povinnost jako člen bývalého předsednitva, jen mě mrzí, že jsem o tom nevěděl dříve, že tyto podklady chybí. Nemusel bych to pak "honit" na poslední chvili a přemlouvat obsluhu restaurace. Nápad se zakoupením nějaké tiskárny určitě není špatný a tiskárna by našla na podobné věci uplatnění, hodila by se asi i na další klubové akce. Zmiňované hlasovací lístky nám tiskla obsluha a ono je rozdíl, když požádám o tisk 4stránkového seznamu a potom znovu ještě o 32listů hlasovacích lístků.
Uživatelský avatar
J.J.
 
Příspěvky: 72
Registrován: čtv 28. úno 2013 19:10:32

Re: Diskusní fórum RKČR

Příspěvekod oldřich cach » stř 27. bře 2013 21:35:48

Dobrý den,
chtěl bych využít tohoto oficiálního diskusního fóra k tomu, abych poděkoval za dosavadní činnost těm členům předsednictva, kteří se opravdu na jeho činnosti podíleli. Proto bych rád shrnul jen několik nejzásadnějších aktivit, které se za mého funkčního období podařilo vykonat, a které jsem uvedl také na mimořádné členské schůzi.
Když jsem po volbách 1. prosince 2007 přebíral agendu předsedy, bylo na bankovním účtu uloženo 152 tis. Kč. Do konce roku byla na účet připsána ještě mimořádně vysoká dotace ČKS, jejíž výše se v dalších letech neopakovala a to téměř 90 tis. Celkově tedy k poslednímu dni 2007 bylo na účtu vloženo cca 250 tis. Kč. Nyní, respektive k 20. 3. 2013, je na bankovním účtu uloženo cca 530 tis. Kč. Finanční prostředky klubu tedy byly navýšeny o 280 tisíc.
Zvýšení prostředků bylo dosaženo např. i tím, že si členové předsednictev (oproti minulým) nepropláceli cestovní náklady, telefony, poplatky za internet a také díky úspěšnému výsledku z uspořádání Mistrovství světa.
K úhradě nákladů jsme přestali používat pokladnu, protože v minulosti nebyla využívána vždy zcela transparentně.
Za velký úspěch považuji zorganizované Mistrovství světa RTW. Podílelo se na něm poměrně velké množství našich členů, více či méně zapojených, kteří ale prokázali velkou soudržnost a elán ve prospěch klubu a já jsem velmi rád, že jsem s nimi mohl pracovat. Také tito členové pracovali mnoho hodin a to nejen o samotném mistrovském víkendu, ale na přípravách již rok předtím a to pouze za stravu a cestovné náklady a to zdaleka ne všechny, které s touto aktivitou měli. Významnou měrou se tehdy zapojila např. paní Růžičková, která vytvářela všechny letáky, katalog, paní Kahanová, která zajistila velké množství sponzorů (také díky jim jsme mohli vykázat zisk z akce ve výši 160 tis), paní Fialová, která vytvořila web, pan Kučera, pan Nosek a další.
Další úspory jsme na návrh MVDr. Jahody dosáhli zajištěním jiného způsobu rozesílání Zpravodaje. Úspora za každé jeho číslo byla výrazná, když dříve činily náklady na rozeslání 6-7 tis. Kč a od roku 2008 činí 2,5 až 3 tis. Kč.
Z důvodu zajištění minimálního standardu kvality a jednotného nakládání s finančními prostředky jsme za účelem klubových akcí zavedli smlouvy pro pořadatele se stanovením podmínek, které v minulosti byly pro každého pořadatele jiné.
Vykonali jsme jistě i mnoho dalšího, ale běžné rutinní záležitosti zešednou a přijdou v zapomnění.
Mojí vizí bylo, aby dosažené úspory byly využity ve prospěch klubu a to např. na zakoupení programu pro vedení chovu, ať již nového nebo pokud by to bylo možné, zakoupením stávající databáze od Ing. Ivo Přikryla (současná databáze RTW není vlastnictvím klubu). Dále by byla část uspořených peněz vyčleněna jako startovní kapitál pro uspořádání Světové výstavy IFR, o kterou jsme pro rok 2014 požádali a k níž náleží i Kongres IFR. Z důvodů organizačních zádrhelů na straně IFR jsme jejím uspořádáním pověřeni nebyli, ale vzhledem k vysoce pochvalnému hodnocení námi uspořádaného Mistrovství světa 2009 jsme ze strany IFR bráni za favorizované zájemce pro rok 2015. Nyní je pouze potřeba náš zájem potvrdit nebo zrušit. Pro výstavu jsme měli již zajištěné dvě možnosti místa konání, jejichž popis a fotografie jsme společně se žádostí poslali IFR.
V několika posledních měsících mi byla některými z Vás vytýkána nečinnost. Musím přiznat, že částečně máte pravdu. Běžným, budu říkat provozním, záležitostem jsem se věnoval stále, ale máte pravdu v tom, že jsem ztratil energii dělat něco víc. Prožíval jsem poměrně náročné období, kdy jsem řešil zdravotní problémy a neustálé handrkování v klubu, vyčkávání některých členů předsednictva s odpověďmi na vyjádření ostatních nebo do doby, než někdo odpoví, zadané činnosti některým členům předsednictva jsem často musel opravovat, nebo si je udělat sám… To mi opravdu vzalo hodně energie, času a chuť vytvářet něco nového. Poslední období před volbami bylo emotivně silně vypjaté a padala i nařčení a urážky… K dalšímu zlepšování a k tomu, aby se činnost klubu posunovala vpřed, je však zapotřebí mít předsednictvo, jehož všichni členové si budou plnit svoje úkoly, vzájemně budou spolupracovat a tím všem vznikne prostor a čas pro novou činnost. A proto bych touto cestou chtěl popřát novému předsednictvu, aby jim motivace nedošla a práce pro klub se jim dařila..
Vždy jsem si vážil toho, že mi byla členy dána důvěra a byl jsem do předsednictva zvolen. Jak to asi znáte i mnozí jiní, věnoval jsem ve prospěch klubu hodně ze svého osobního času a finančních prostředků. Přesto ničeho nelituji, protože jsem v dobré věci vždy věřil.
oldřich cach
 
Příspěvky: 21
Registrován: pát 01. bře 2013 8:53:03

Re: Diskusní fórum RKČR

Příspěvekod LubosCyp » pát 29. bře 2013 9:58:52

Pro všechny, co jedete na výstavu do Budějek. Doporučuji vzhledem k počasí sněhule, kožich, beranici, šálu a rukavice. Rotvíci jsou totiž venku v zadní části výstaviště na parkovišti. Dle této mapky http://www.antee.cz/cmkj/file.php?nid=7081&oid=3181186 - rotvíci jsou kruh č. 6 :-s
LubosCyp
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát 01. bře 2013 13:25:38

Re: Diskusní fórum RKČR

Příspěvekod olina » sob 06. dub 2013 13:04:46

Předsednictvo stížnost jim zaslanou zveřejnilo, proč KRK stížnost zaslanou jim nezveřejní?
Nechtějí, aby bylo vidět, že je stížností víc?
olina
 
Příspěvky: 1
Registrován: úte 02. dub 2013 10:14:27

Re: Diskusní fórum RKČR

Příspěvekod oldřich cach » sob 11. kvě 2013 17:36:49

Dobrý večer.
Přeposílám nápad, který může pomoci omezit chov bez PP.

V problematice množíren psů bez PP se blýská na lepší časy, prosím, informujte své chovatelské kluby o této možnosti průlomového řešení, které praktikoval klub chovatelů JRT, kdy již není možno inzerovat štěňata JRT bez PP, protože chovatelský klub má ochranou známku:
díky průlomovému tahu a pomocí právníka se klubu chovatelů JRT podařilo
omezit množitele psů bez PP pomoci nařčení z plagiátorství - více o tom zde
http://www.jackrussellterrier.cz/czech/ ... p?odkaz=pp
Podle zákona 634/1992 Sb., Zákon o ochraně spotřebitele, je trestné prodávat
i živé zvíře, tedy plagiát, pod názvem ochranné známky. V tomto případě je
ochranou známkou registrace plemenného standardu a názvu plemene u FCI nebo
jiné organizace.
Ten kdo toto plagiátorství, tedy prodávání plagiátu pod názvem ochranné
známky uskuteční, může být potrestán odebráním věci, peněžitou pokutou nebo
trestním stíháním.
Je tedy na aktivitě jednotlivých klubů, jak se zapojí.
Ol.Cach
oldřich cach
 
Příspěvky: 21
Registrován: pát 01. bře 2013 8:53:03

Re: Diskusní fórum RKČR

Příspěvekod LubosCyp » stř 22. kvě 2013 16:30:20

Kdo vlastně bude figurovat bonitaci v Praze na podzim?? Nejdřív tam byl p. Berdych a nyní koukám, že tam je psaný L. Kraus. V zápisech je, že byl žádán R. Hrouz, ten byl nahrazen p. Berdychem, pak byl žádán L. Kraus, který byl zamítnut a nyní ho tam vidím psaného ;;)
LubosCyp
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát 01. bře 2013 13:25:38

Re: Diskusní fórum RKČR

Příspěvekod GingerTaffy » čtv 23. kvě 2013 7:17:41

Dobrý den,
bonitaci v Uhříněvsi figuruje Lukáš Kraus.
S pozdravem Draha Mašková
Uživatelský avatar
GingerTaffy
člen předsednictva
 
Příspěvky: 57
Registrován: ned 03. bře 2013 7:05:45
Bydliště: Kunice, Praha-východ

Re: Diskusní fórum RKČR

Příspěvekod LubosCyp » čtv 23. kvě 2013 7:39:31

Děkuji :)
LubosCyp
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát 01. bře 2013 13:25:38

Příspěvekod maternajar » úte 28. led 2014 17:52:07

:ympeace: RTW
Naposledy upravil maternajar dne ned 08. čer 2014 14:39:42, celkově upraveno 1
maternajar
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned 26. led 2014 13:29:38

Re: Diskusní fórum RKČR

Příspěvekod J.J. » úte 18. úno 2014 9:31:54

Prosím všechny o kontrolu zda jste uvedeni v seznamu členů RKČR pro rok 2014. Pokud ne a máte zaplaceno, prosím napište mi e-mail s údaji, kdy jste provedli platbu.
Upozorňuji, že termín plateb pro rok 2014 pro stávající členy byl do 15.2., po tomto termínu je nutné zaslat navíc 300,- zápisné jinak nebudete členy RKČR.
Děkuji
Uživatelský avatar
J.J.
 
Příspěvky: 72
Registrován: čtv 28. úno 2013 19:10:32

Názor/zamyšlení ke Klubové výstavě RTW v Nezamyslicích

Příspěvekod Petra.ruza » úte 06. říj 2015 12:16:54

S dovolením autora zvěřejňujeme jeho názor/zamyšlení ke Klubové výstavě RTW v Nezamyslicích
Přílohy
KV_Nezamyslice_JO.doc
(32.5 KiB) 1414 krát
Uživatelský avatar
Petra.ruza
člen předsednictva
 
Příspěvky: 34
Registrován: pát 01. bře 2013 11:41:10

Team leader 2016

Příspěvekod Petra.ruza » úte 17. lis 2015 11:55:47

--------------------------------------------------------------------------------------------

Dobrý večer,
jako řadový člen RKČR jsem se dnes v odpoledních hodinách dozvěděla , že team leadrem na MS RTW ve Finsku byla zvolena předsednictvem př.Karásková,která byla vybrána ze 3 uchazečů .Prosím informaci o hlasování,kdo pro kterého kandidáta hlasoval a to jmenovitě a dále,jaké rozhodnutí vedlo předsednictvo k tomu,že zrovna př.Karásková byla vybrána .Žádám,aby tento můj dotaz a zpětně Vaše odpověď byla dána oficiálně na web RKCR - pokud toto odmítnete,zaplatím si to jako placenou inzerci.
Děkuji za rychlou odpověď,
K.Ludvíková
ch.st. od Kačky

--------------------------------------------------------------------------------------------
Zde představení kandidátů na TL


Věra Karásková – odesláno na: prispevky@rkcr.cz
14-10-2015 14:57

Vážení členové předsednictva RKČR,
před několika dny jsem se vrátila z MS IFR v Itálii. Plná dojmů a o něco zkušenější se tímto ucházím opět o post vedoucího týmu české reprezentace na příští rok. Pokud mne vyberete, budu se snažit o lepší podmínky (konkrétně mám na mysli soupravy reprezentantů).

Pro připomenutí shrnuji zkušenosti z různých akcí RKČR:
- r. 2009 v organizačním týmu MS IFR (Hradec Králové)
- r. 2010 tlumočnice týmu na MS IFR (Dánsko)
- r. 2015 zapisovatelka na světové výstavě RTW v Roudnici n. Labem
- r. 2015 vedoucí českého týmu na MS IFR

Těším se na vaši odpověď.

S přátelským pozdravem,
Věra Karásková

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tomáš Kadlec – odesláno na: prispevky@rkcr.cz
11-11-2015 10:30

Dobrý den,
na základě informací na stránkách RKCR jsem se dozvěděl, že je možné se přihlásit o roli team leadera v rámci MS RTW 2016 konaného ve Finsku. Možnost účasti na akci takového významu týkající se navíc plemene rotvajler mne velmi zaujala.

Pár slov o mé osobě, je mi 31 let a výcviku psů se věnuji již cca 10let především jako figurant I.třídy, k tomu navíc mám nyní v přípravě (IPO) psa Orion vom Herrenholz (Klubový vítěz RKČR 2015). Co se týká mých zkušeností svázaných s funkcí team leadera, tak bych především zmínil mé pracovní zkušenosti z projektové oblasti na mezinárodní úrovni (Project Manager – mezinárodní projekt SAP implementace pro Kraft Foods (od Ruska až po Jižní Afriku)). Momentálně působím v rámci EU regionu jako Controlling Manager. Mé pracovní zkušenosti samozřejmě pozitivně ovlivnily moji schopnost vyrovnat se s dynamickým prostředím a řešit nestandardní situace. Plynule ovládám anglický jazyk (slovem i písmem) a německý jazyk ovládám na středně pokročilé úrovni (slovem i písmem).

V případě zájmu budu rád pokud si budeme moci pohovořit o dané roli více detailně.

Díky moc a s pozdravem,
Tomáš Kadlec

--------------------------------------------------------------------------------------------

Zuzana Marthalerová – odesláno na: ballotada@seznam.cz
15. 11. 2015 23:44
Přeposláno na: jjanousek@rotvici.eu
15. 11. 2015 23:57
Přeposláno předsednictvu 16. 11. v 11.33

Hlasim se jako zajemce na team leadra na rok 2016.
S pozdravem zuzana marthalerova

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jako vedoucí týmu na Mistrovství světa IFR 2016, které se bude konat ve Finsku, byla ze tří kandidátů zvolena Věra Karásková! Tímto jí gratulujeme, a zároveň moc děkujeme dalším dvěma uchazečům – panu Tomáši Kadlecovi a paní Zuzaně Marthalerové.
1. Věra Karásková: David Rajsigl, Draha Mašková, Darja Kahanová, Jitka Turbáková, Jirka Reizenthaler
2. Tomáš Kadlec: Jirka Janoušek, Petra Růžičková
3. Zuzana Marthalerová: –
Uživatelský avatar
Petra.ruza
člen předsednictva
 
Příspěvky: 34
Registrován: pát 01. bře 2013 11:41:10

Předchozí

Zpět na Diskusní fórum

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron