Jsem členem předsednictva, donedávna ÚPCH.

 

To, že bude zveřejněna jakási nominace na síň slávy, natož aby se mnou někdo konzultoval navržená jména rtw nemohu očekávat. Jsem sice mezinárodní rozhodčí pro exteriér psů, 30 let chovatelka plemene, která zná a pamatuje si stovky jedinců ale toto je asi málo k tomu, abych byla k takové konzultaci vyzvána.


A tak dnes čtu Zpravodaj a vidím tu nominaci.


První kategorie: ano ,jsou to významní jedinci, zaslouží si to, ale jedno jméno tu není. No bude asi v další kategorii. Není. Jistě je v kategorii třetí. Představte si, že není ani tam.


O kom že to mluvím?
O psovi, který nedávno umřel
O psovi, který byl úžasný svou povahou
O psovi, který znamenal pro svou rodinu mnoho
O psovi, který předčil většinu těch nominovaných jedinců ve všech kategoriích. O šampionovi se všemi vrcholovými zkouškami, jedinečném Xarim v.d.Teufelsbrücke.


Je snad averze několika lidí k jeho majiteli, mimochodem významnému sponzorovi klubu, který nezištně dal klubu desítky tisíc korun, aniž mu tento za ně veřejně poděkoval taková, že neuzná mimořádné kvality psa? Prosím členy, aby mého Simbu von Burgthann vyškrtli ze seznamu nominovaných jedinců, protože nechci, aby v takto nespravedlivě sestavené nominaci figuroval.

 

Alena Buriánková