Síň slávy

Pozorně jsem si přečetla reakci pí. Buriánkové na internetových stránkách rkcr a rtw a je mi vážně moc, líto, že toto nedorozumění vzniklo pouze z důvodů nepozorného čtení čtvrtletníků RKČR.

Zdá se, že se paní Buriánková cítí být ukřivděna, protože s ní nikdo nekonzultoval nominaci jedinců do síně slávy. Kdyby však četla řádně zpravodaj i CHŘ, zjistila by, že není co konzultovat. Jedinci uveřejnění v našem čtvrtletníku byli zcela soukromým návrhem a názorem pana Typovského, který jako člen RKČR má právo ...zveřejňovat své příspěvky ...

Nadpis ve čtvrtletníku 1/05 ze strany 26 zněl: Síň slávy nominace (návrh). Dále pak 3-4/04 strana 77 každý člen klubu má možnost po celý rok navrhovat psy či feny, o kterých si myslí, že si zaslouží v této síni být. Pravidla, jasná, stručná a poctivá. Aby byl výběr jedinců regulérní, jsou návrhy a hlasování ponechány zcela na členech RKČR. O konečném umístění se rozhodne na členské schůzi hlasováním, ze všech navržených jedinců členskou základnou (ne předsednictvem!)

Paní Buriánková je členem předsednictva, dlouholetá chovatelka s 30 ti letou praxí, mezinárodní rozhodčí a donedávna ústřední poradkyně chovu a zná rozmanitost názorů a požadavků jednotlivců na exteriér, výkon či chov. Pokud má kdokoliv stejně jako pí. Buriánková v případě plemeníka Xari v. d. Teufelsbrucke, anebo pan ing. Přikryl, který se podobně vyjadřuje na svých internetových stránkách, o nespravedlnosti spáchané na chovné feně pocházející z chovu pí. Buriánkové Vanese Bohemia Ortles, pocit z nedocenění některých jedinců, má stále možnost zaslat návrhy, stejně jako učinil pan Typovský.

Děkuji za pochopení Damaskinosová Marie